Ζουμερά φιλέτα γαλοπούλας με φασκόμηλο

Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

 Ένα πεντανόστιμο φαγητό για το τραπέζι του Σαββατοκύριακου.

Υλικά

4 φιλέτα γαλοπούλας 

10 γρ. βούτυρο 

1 κ. σούπας αλεύρι

8 φύλλα φασκόμηλο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φασκόμηλο και το αφήνουμεστη φωτιά έως ότου το βούτυρο πάρει χρυσαφί χρώμα. Σε αυτό το σημείο αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.

Εν τω μεταξύ, διαλύνουμε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι σε ένα φλιτζάνι του καφέ γεμάτο με νερό, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το ρίχνουμε στο τηγάνι και το βάζουμε ξανά στη φωτιά.

Βράζουμε το μίγμα μέχρι να πυκνώσει και μετά μειώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα φιλέτα γαλοπούλας και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά από όλες τις πλευρές. 
 

Photo credits :www.buonissimo.it/lericette