Φτιάχνουμε ένα καλοκαιρινό, γρήγορο και πρωτότυπο πιάτο που δεν θα θέλετε να τελειώσει.
Υλικά
400 γρ. τόνο σε λάδι
2 μπαγκέτες
200 γρ. μασκαρπόνε
4 καρότα
120 γρ. πράσινες ελιές
120 γρ. μαύρες ελιές
Εκτέλεση
Βάζουμε τον τόνο σε ένα μπόλ και τον πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Πλένουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε κύβους. Τα ρίχνουμε στο μπολ με τον τόνο μαζί με τις ελιές και ανακατεύουμε. Σε αυτό το σημείο, κόβουμε τις δυο άκρες από κάθε μπαγκέτα. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, αφαιρούμε τη ψίχα από τη μία πλευρά και μετά από την άλλη.
Προσθέτουμε τη ψίχα που έχουμε αφαιρέσει στο μίγμα με τον τόνο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Ύστερα κλείνουμε το ένα άκρο της κάθε μπαγκέτας με αλουμινόχαρτο και τις γεμίζουμε με το μίγμα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα.
Στη συνέχεια τυλίγουμε και τις δυο πλευρές της κάθε μπαγκέτας με αλουμινόχαρτο και ύστερα τις τυλίγουμε ολόκληρες με πλαστική μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες. Σερβίρουμε τις γεμιστές μπαγκέτες, κόβοντας τις σε φέτες.
Photo credits: www.cucchiaio.it/ricetta
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.