Frico: Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα λατρέψετε 

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021

Το Frico είναι ένα παραδοσιακό πιάτο από την περιοχή Friuli της Ιταλίας και όσοι το ακούτε για πρώτη φορά θα το λατρέψετε. 

Υλικά 

1 κιλό πατάτες 

1 λευκό κρεμμύδι 

Ελαιόλαδο 

Αλάτι, πιπέρι για γεύση 

500 γρ. τυρί Montasio ή γραβιέρα 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε ε τις σε φέτες πάχους μικρότερου του μισού εκατοστού. Εν τω μεταξύ σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με λάδι, προσέχοντας να μην καεί.

Όταν το κρεμμύδι πάρει χρώμα προσθέτουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας τις πατάτες συχνά.

Κόβουμε το Montasio σε φέτες και όταν οι πατάτες είναι σχεδόν μαγειρεμένες, προσθέστε το τυρί, αναποδογυρίζοντας λίγες - λίγες τις πατάτες με τη σπάτουλα ώστε να ενσωματωθεί και μαγειρεύομε για 20 λεπτά. 

Γυρίζουμε το μίγμα με τη βοήθεια ενός πιάτου και όταν πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Photo credits : https://chefcollectivenyc.com/blogs/news