Μοσχάρι με σάλτσα μουστάρδας

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Ένα φαγητό που λατρέψει όλη η οικογένεια. 

Υλικά 

1,5 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κόντρα φιλέτο ή κιλότο)

100 γραμμάρια μουστάρδα

2 κουτάλια ζωμό λαχανικών

1 σκελίδα σκόρδο

3 φύλλα δάφνη

5 κ. σούπας ελαιόλαδο

400 ml λευκό κρασί

1 κ. σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρέας στο τηγάνι με λίγο λάδι. Στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα ταψί. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύομε τη μουστάρδα με 5 κ.σούπας ελαιόλαδο και ύστερα αλείφουμε το κρέας. 

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στο ταψί με το κρέας μαζί με τη δάφνη, το κρασί, το ξύδι και λίγο λάδι. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο, το κόβουμε σε φέτες και απολαμβάνουμε.