COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πανέ κολοκυθάκια στον φούρνο σαν τηγανητά


26 Αυγούστου 2021

Πανέ κολοκυθάκια στον φούρνο σαν τηγανητά

Τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα, τα κολοκυθάκια στον φούρνο είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό. 

Υλικά

400 γραμμάρια κολοκυθάκια

100 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα

200 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά

2 αυγά

Αλεύρι 00

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα στεγνώνουμε και στη συνέχεια τα κόβουμε σε μπαστούνια περίπου 1 εκ. 

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε την τριμμένη παρμεζάνα με τη φρυγανιά. Στη συνέχεια πανάρουμε τα κολοκυθάκια πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από το μίγμα της τριμμένης φρυγανιάς και της παρμεζάνας.

Τοποθετούμε τα παναρισμένα κολοκυθάκια σε ένα ταψί, ρίχνουμε λίγο λάδι και μαγειρεύουμε στον φούρνο στους 180-200 ° C για 25 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.

Αφαιρούμε τα κολοκυθάκια από τον φούρνο και σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά.

Πηγή φωτογραφίας://www.cucchiaio.it/ricette/pag_2/