COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμα κεφτεδάκια λαχανικών χωρίς κρέας


29 Αυγούστου 2021

Πεντανόστιμα κεφτεδάκια λαχανικών χωρίς κρέας

Τα πιο νόστιμα εναλλακτικά κεφτεδάκια με λαχανικά ιδανικά για χορτοφάγους και για όσους θέλουν να αποφύγουν το κρέας.

Υλικά

3 μέτριες βραστές πατάτες

3 βρασμένα καρότα σε κύβους

1 κολοκυθάκι

80 γρ. μαγειρεμένα μπιζέλια

1 αυγό

6-7 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά 

Αλάτι 

Για το πανάρισμα 

2 αυγά

Τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Αρχικά βράζουμε τις πατάτες και όταν είναι ακόμα ζεστές, τις πολτοποιούμε καλά με ένα πιρούνι. Σε αυτό το σημείο τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν, ενώ τρίβουμε το ωμό κολοκυθάκι σε λωρίδες ζουλιέν. 

Σε ένα μπολ συνδυάζουμε τα κολοκυθάκια με τις πατάτες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε επίσης το αυγό , τα βρασμένα καρότα σε κύβους και τον αρακά και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι σχηματιστεί ένα όχι πολύ κολλώδες μείγμα.

Με ελαφρά λαδωμένα χέρια σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια. Σε ένα μπολ, σπάμε τα δύο αυγά και σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τη φρυγανιά. Περνάμε κάθε κεφτεδάκι πρώτα στο αυγό και μετά στη φρυγανιά.

Στη συνέχεια βάζουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί και μαγειρεύουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Photo credits : www.fattoincasadabenedetta.it/ricetta/polpette-di-verdure/