Ένα πιάτο που συνδυάζει με θαυμαστή αρμονία τις γεύσεις της θάλασσας με της στεριάς.
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ολόκληρο κομμάτι χτένι σπάλας ή νουά ή κιλότο)
160 γρ. τόνο σε λάδι
2 αυγά (βραστά)
250 ml λευκό κρασί
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 μίσχο σέλινο
4-5 γαρίφαλα
1 σκελίδα σκόρδο
6-7 αντσούγιες
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1½ φλ. μαγιονέζα
Εκτέλεση
Για να ετοιμάσουμε το vitello tonnato προετοιμάζουμε το κρέας. Καθαρίζουμε τυχόν υπερβολικό λίπος. Στη συνέχεια, βάζουμε το κρέας σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε το καρότο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομμάτια, το κρεμμύδι και το σέλινου, επίσης το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα γαρύφαλλα. Ύστερα προσθέτουμε το λάδι και το κρασί.
Στη συνέχεια καλύπτουμε το κρέας με νερό, κλείνουμε με ένα καπάκι μαγειρεύουμε για περίπου 50 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το κρέας, σβήνουμε τη φωτιά και αφαιρούμε το κρέας από το ζωμό, αφήνοντάς το να κρυώσει εντελώς.
Βάζουμε τα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τον ζωμό σε μια κανάτα, προσθέσουμε τον τόνο, τις αντσούγιες, την κάπαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα μπλέντερ, προσθέτοντας σταδιακά τη μαγιονέζα.
Όταν το κρέας είναι κρύο, το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, τις βάζουμε σε ένα πιάτο και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα.
Photo credits: blog.giallozafferano.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.