Η σημερινή συνταγή είναι τόσο νόστιμη που δεν θα μείνετε σε ένα μόνο κομμάτι.
Υλικά
500 γρ πατάτες
60 γρ. αλεύρι 00
80 ml γάλα
50 γρ. γκοργκοντζόλα
125 γρ. μοτσαρέλα
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 αυγά
20 γρ. βούτυρο
5 γραμμάρια γλυκιά πάπρικα
Αλατι, πιπέρι
80 γρ ζαμπόν σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα μπολ, με τη βοήθεια του σύρματος, χτυπάμε τα αυγά, με το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 30 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Τέλος προσθέτουμε τις πατάτες και το ζαμπόν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε το μισό μείγμα στη συνέχεια προσθέτουμε από πάνωτη μοτσαρέλα και τη γκοργκονζόλα σε κύβους και ύστερα ρίχνουμε το άλλο μισό μίγμα. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Photot credits: blog.giallozafferano.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.