Πεντανόστιμο μιλφέιγ μελιτζάνας

Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021

Μια απλή και εύκολη συνταγή που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας.

Υλικά

3 μελιτζάνες

3 ντομάτες 

2 σκελίδες σκόρδο

1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη

Τριμμένη φρυγανιά

Κίτρινο τυρί τριμμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες πάχους μισού εκατοστού, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις αφήνουμε να στεγνώσουν στον φούρνο στους 200 βαθμούς για πέντε λεπτά.

Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες πάχους που δεν ξεπερνούν τα τρία χιλιοστά. Ύστερα τις ψήνουμε στη σχάρα. Αλείφουμε το κάτω μέρος ενός ταψιού με λάδι και τακτοποιούμε μια πρώτη στρώση από μελιτζάνες. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο με λάδι, λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο και ρίγανη.  

Στη συνέχεια βάζουμε μια στρώση από τις φέτες ντομάτας, λίγο ακόμη λάδι, λίγο σκόρδο και ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να εξαντληθούν όλα τα υλικά. Το τελευταίο στρώμα πρέπει να είναι από ντομάτες.

Τέλος, πασπαλίζουμε με 2-3 κουταλιές φρυγανιά μαζί με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά ή μέχρι να σχηματιστεί τραγανή κρούστα στην επιφάνεια. 
Βγάζουμε το μιλφέιγ μελιτζάνας από τον φούρνο και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά και σερβίρουμε.

Phtoto credits : www.cucchiaio.it