Το σημερινό φαγητό είναι χωρίς πολλά υλικά, με φίνα γεύση και πολύ χορταστικό.
Υλικά
320 γραμμάρια πένες
1 κρεμμύδι
120 millilitri βότκα
250 millilitri κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές ελαιόλαδο
250 γραμμάρια μπέικον
400 γραμμάρια ντομάτες καθαρισμένες
Αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με λίγο λάδι. Μόλις ροδίσει, προσθέτουμε το μπέικον κομμένο σε κύβους, και το αφήνουμε να πάρει χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βότκα και όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε τις ντομάτες μαζί με δύο δάχτυλα νερό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Πολτοποιούμε τις ντομάτες καλά με ένα πιρούνι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για άλλα 10-15 λεπτά.
Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζουμε με ένα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι της σάλτσας. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.