Τα πιο τραγανά πατατάκια από γλυκοπατάτες στον φούρνο που μοιάζουν με τηγανητά

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021

Ένα πεντανόστιμο και πολύ υγιεινό σνακ!

Υλικά

1 μεγάλη γλυκοπατάτα

2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Προαιρετικά: σκόνη σκόρδου, δεντρολίβανο, πιπέρι καγιέν, ή οποιαδήποτε άλλα μπαχαρικά που επιθυμείτε για να πασπαλίσετε.

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τη γλυκοπατάτα και τη κόβετε σε φέτες όσο το δυνατό πιο ομοιόμορφες, για να ψηθούν σωστά. Τοποθετείτε  τις φέτες σε μια λεκάνη με νερό για 10 λεπτά, ώστε να απομακρυνθεί μέρος του αμύλου και γίνουν τα τσιπς πιο τραγανά. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. 

Ύστερα από τα δέκα λεπτά βγάζετε τις φέτες από το νερό και τις στεγνώνετε. Στη συνέχεια τις ραντίζετε με λίγο λάδι και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί. Ψήνετε για 40 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα τσιπς τραγανά.