COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστά κολοκυθάκια γεμιστά με πουρέ πατάτας


16 Σεπτεμβρίου 2021

Λαχταριστά κολοκυθάκια γεμιστά με πουρέ πατάτας

Θέλετε ένα πλούσιο και υγιεινό μεσημεριανό γεύμα για όλη την οικογένεια; Τότε αυτή είναι η ιδανική συνταγή για εσάς. Γεμιστά κολοκυθάκια με έναν ασυνήθιστο συνδυασμό. Μην χάσετε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε γιατί θα σας αρέσει.

Υλικά

4 κολοκυθάκια

500 γρ πατάτες

250 ml γάλα

25 γρ βούτυρο

50 γρ τριμμένη παρμεζάνα

Μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Πρώτα απ 'όλα, πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.

Βάζουμε τον πουρέ πατάτας σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο, ενσωματώνοντας σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, για να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε αλάτι, μοσχοκάρυδο και παρμεζάνα.

Εν τω μεταξύ, πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα βράζουμε ολόκληρα για λίγα λεπτά (θα πρέπει να μαλακώσουν λίγο, έτσι είναι πιο εύκολο να τα σκάψουμε), στη συνέχεια τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τον πολτό με ένα κουταλάκι του γλυκού. 

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με τον πουρέ πατάτας και τα τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Μαγειρεύουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στους 180 ° C. Τα κολοκυθάκια γεμιστά με πουρέ πατάτας είναι έτοιμα. 

Photo credits://www.misya.info

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.