Ζουμερό χοιρινό με κόκκινη σάλτσα και πιπεριές

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Σήμερα ετοιμάζουμε ένα πιάτο εύκολο, αλλά με υπέροχη γεύση.

Υλικά

700 γρ. χοιρινό κρέας σε μικρά κομμάτια 

100 γρ. κίτρινες πιπεριές 

1 κλαδάκι μαϊντανό 

100 γρ. κόκκινες πιπεριές 

150 γρ. ντομάτες χαλκού 

1 ⁄ 2 ποτήρι νερό

1 ⁄ 2 ποτήρι λευκό κρασί  

4 κ.σ. ελαιόλαδο 

1 σκελίδα σκόρδο 

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε το σκόρδο με λίγο λάδι, και όταν ροδίσει, το αφαιρούμε και προσθέτουμε το κρέας να ροδίσει σε χαμηλή φωτιά.

Μετά από περίπου 5 λεπτά, προσθέτουμε το κρασί, τις πιπεριές, τις ντομάτες πολτοποιημένες, αλάτι και πιπέρι και μισό ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Μόλις ψηθεί το κρέας, το χωρίζουμε από τα υπόλοιπα υλικά, τα οποία χτυπάμε στο μίξερ για να έχουμε μια πηχτή σάλτσα με την οποία θα αρωματίσουμε το χοιρινό. Βάζουεμ το χοιρινό στο πιάτο μαζί με τη σάλτσα και με ένα κλαδάκι μαϊντανό.