COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμη συνταγή για αρνάκι με καραμελωμένα σύκα


30 Σεπτεμβρίου 2021

Πεντανόστιμη συνταγή για αρνάκι με καραμελωμένα σύκα

Φτιάξτε τη σημερινή συνταγή και θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι.

Υλικά

1 κιλό αρνίσιο μπούτι χωρίς κόκαλα

650 γρ ζωμός λαχανικών

300 γρ ζάχαρη

100 γρ λευκό ξηρό κρασί

10 γρ καρυδιά

4 φρέσκα σύκα

3 λεμόνια

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμύδι

1 κλαδάκι φασκόμηλο

1κλαδάκι δεντρολίβανο

Σταφίδες

Βούτυρο

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λεμόνια σε φέτες πάχους 5 mm. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 300 γρ ζάχαρη και 300 γρ νερό. Τα ξαναβράζουμε, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες. Βάζουμε το αρνί σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο, τη σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι, αφαιρούμε τα βότανα και το σκόρδο.

Ύστερα ξαναβάζουμε το αρνί στο τηγάνι με το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, λίγο λάδι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε 300 γραμμάρια ζεστό ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Γυρίζουμε το αρνί, προσθέτουμε 150 γραμμάρια ζωμό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά. Γυρίζουμε ξανά το κρέας και προσθέτουμε άλλα 100 γραμμάρια ζωμό και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.

Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και τελειώνουμε το μαγείρεμα σε 15 λεπτά. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα. Στραγγίζουμε το χυμό μαγειρέματος από τα λεμόνια σε ένα τηγάνι.

Κόβουμε τα σύκα στη μέση με τη φλούδα και τα σοτάρουμε για ένα λεπτό στο τηγάνι με το χυμό από τα λεμόνια. Βάζουμε ξανά το κρέας στο τηγάνι με τους χυμούς μαγειρέματος, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια, μια κουταλιά σταφίδες και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε με τους χυμούς μαγειρέματος, μερικές φέτες λεμόνι και τα καραμελωμένα σύκα.

Photo credits:https://migusto.migros.ch/it/ricette

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.