Ζουμερό και τρυφερό roast beef που λιώνει στο στόμα!
Υλικά
1 κιλό βοδινό κρέας
100 γρ. μαγιονέζα
100 γρ. γιαούρτι
2 αγγούρια
2 λευκά κρεμμύδια
1 κόκκινο κρεμμύδι
Μισό λεμόνι
Μαϊντανός
Δενδρολίβανο
Αλεύρι
Βούτυρο
Ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Δένουμε το κρέας με 1-2 κλαδάκια φασκόμηλου και δεντρολιβάνου χρησιμοποιώντας σπάγκο κουζίνας. Βάζουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και ένα κουτάλι βούτυρο και το σοτάρουμε για 5-8 λεπτά, προσέχοντας να το γυρνάμε μέχρι να πάρει ομοιόμορφα χρώμα. Στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε στον φούρνο στους 200 ° C για περίπου 30 λεπτά.
Αφαιρούμε το κρέας από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι και ένα κλαδάκι μαϊντανό. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και το κρεμμύδι με το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό. Αφήνουμε το γιαούρτι να ξεκουραστεί στο ψυγείο.
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα αλευρώνουμε. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα αγγούρια, με τη φλούδα. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια σε άφθονο λάδι μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα στραγγίζουμε σε ένα χαρτί κουζίνας και προσθέτουμε αλάτι. Σερβίρουμε αμέσως το κρέας, συνοδεύοντάς το με τα αγγούρια, μια κουταλιά σάλτσα γιαουρτιού και τα κρεμμύδια.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.