Πριν φτάσουμε στα σημερινά νιόκι πατάτας, ήδη από τις αρχές του 18ου αιώνα στην Ιταλία, η πατάτα αποτελούσε ένα δημοφιλές συνοδευτικό των ζυμαρικών από την pasta trenette al pesto με πατάτα, πράσινα φασόλια και πέστο βασιλικού, αλλά και την πάστα με πατάτα και λάχανο. Από τις πιο γνωστές όμως είναι η συνταγή Pasta e patate cremosa από τη Νάπολι.
Υλικά
300 γρ ζυμαρικά (προτιμήστε ένα μεσαίο-μικρό μέγεθος)
600 γρ πατάτες
1 καρότο
1/2 κρεμμύδι
1 κοτσάνι σέλινο
3-4 ντοματίνια
1,2 λίτρο ζωμό
1 κομμάτι παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το σέλινο, το καρότο και το κρεμμύδι
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι, προσθέτουμε το σέλινο, το καρότο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και τις σοτάρουμε και αυτές για λίγα λεπτά.
Ύστερα προσθέτουμε τον ζωμό, που θα καλύψει τις πατάτες, προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένες σε μικρά κομμάτια και την παρμεζάνα ολόκληρη και αφήνουμε να βράσει για περίπου 40 λεπτά.
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα ζυμαρικά με τις πατάτες σας είναι έτοιμα, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Photo credits :www.ricettedalmondo.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.