Φτιάχνουμε το πιο γευστικό και αρωματικό ριζότο με παρμεζάνα.
Yλικά
380 γρ. ρύζι για ριζότο
130 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
50 ml λευκό κρασί
Αλάτι για γεύση
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό, καθ’ όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το σοτάρουμε χωρίς να πάρει πολύ χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς, πριν προσθέσουμε τον ζωμό.
Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύουμε διαρκώς και περιμένουμε να απορροφηθεί, πριν ξαναπροσθέσουμε ζωμό. Η ποσότητα του ζωμού πρέπει να είναι τόση, ώστε να καλύπτει το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσέχουμε ο βρασμός να είναι μεν χαμηλός, αλλά να μην σταματήσει.
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι al dente και να φτάσει στο επιθυμητό χύλωμα. Στο τέλος του μαγειρέματος, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το ριζότο να ξεκουραστεί για 2 λεπτά και μετά απολαμβάνουμε.
Photo credits://blog.giallozafferano.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.