Η σημερινή συνταγή θα εντυπωσιάσει όλη την οικογένεια.
Υλικά
280 γραμμάρια κριθαράκι
400 γραμμάρια κολοκύθα μαγειρεμένη
60 γραμμάρια τριμμένο τυρί
Ζωμό λαχανικών
Ένα κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
Αμύγδαλα σε φέτες
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα μπολ και την λιώνουμε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κριθάρι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Ύστερα προσθέτουμε μερικές κουτάλες ζωμό, μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε τον πολτό κολοκύθας. Ρίχνουμε ξανά λίγο ζωμό και μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά.
Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Όσο μαγειρεύεται το κριθαράκι, ψήνουμε τα αμύγδαλα σε μια κατσαρόλα, χωρίς να προσθέσουμε λάδι, μέχρι να ροδίσουν.
Σβήνουμε τη φωτιά από το κριθαράκι, ρίχνουμε τριμμένο τυρί και αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται και αφήνουμε για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε με αμύγδαλα και δεντρολίβανο.
Photo credits: www.cucchiaio.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.