Τα πιο νόστιμα τηγανητά μανιτάρια πορτσίνι

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Ως ορεκτικό, συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο: είναι πάντα απλά ακαταμάχητα.

Υλικά

3 μανιτάρια πορτσίνι

2 αυγά

Αλεύρι

Tριμμένη φρυγανιά

Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Aλάτι 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια πολύ απαλά και με τη βοήθεια μιας οδοντόβουρτσας, και αφαιρούμε όλα τα υπολείμματα και ένα καθαρό πανί. Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη βάση και σε φέτες τα μανιτάρια. 

Στη συνέχεια τα αλευρώνουμε και τα περνάμε από τα αυγά και στη συνέχεια από τη φρυγανιά. Ζεσταίνουμε άφθονο σπορέλαιο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα μανιτάρια λίγα κάθε φορά, μέχρι να ροδίσουν.Τα βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και απολαμβάνουμε.

Photo credits://www.cucchiaio.it/ricette/