Η πιο νόστιμη κολοκυθόσουπα με καραμελωμένο κρεμμύδι

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021

Σήμερα έχουμε όρεξη για σούπα. Πάμε να φτιάξουμε την αγαπημένη κολοκυθόσουπα;

Υλικά 

500 γρ. κολοκύθα

½ μπουκάλι ξηρό λευκό κρασί καλής ποιότητας

4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

5 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

 ½ κρεμμύδι

Αλάτι, πιπέρι

Για το καραμελωμένο κρεμμύδι

1 κρεμμύδι

3 κουτ. της σούπας μαύρη ζάχαρη

50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνετε το θυμάρι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την κολοκύθα, την οποία θα έχετε καθαρίσει και κόψει σε μικρά κομμάτια. Σοτάρετε για 5-7 λεπτά και σβήνετε με κρασί. 

Αφού χαμηλώσετε την ένταση στο μισό, προσθέτετε λίγο πιπέρι, σκεπάζετε και το αφήνετε να βράσει για 30 λεπτά περίπου. Με μια ξύλινη κουτάλα λιώνετε τα κομμάτια και ανακατεύετε καλά, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο. Διατηρείτε τη σούπα ζεστή μέχρι να τη σερβίρετε. 

Για να φτιάξετε το καραμελώμενο κρεμμύδι, ρίχνετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και τη ζάχαρη και, αφού τα αφήσετε για λίγο στη φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες. 

Ανακατεύετε για 7 λεπτά περίπου, ώστε να τσιγαριστεί καλά. Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ και την περιχύνετε με τα καραμελώμενα κρεμμύδια.