COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Υπέροχα σφολιατάκια με αχλάδι, γκοργκοντζόλα και καρύδια


20 Νοεμβρίου 2021

Υπέροχα σφολιατάκια με αχλάδι, γκοργκοντζόλα και καρύδια

Υπέροχη και πεντανόστιμη φθινοπωρινή συνταγή που ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά και που θα λατρέψουν όλοι. 

Υλικά

Έτοιμη σφολιάτα 1 ρολό

50 γρ. γκοργκοντζόλα

Πλήρες γάλα 

2 αχλάδι

2 κουταλιές της σούπας καρύδια τριμμένα

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε τη γκοργκοντζόλα με λίγο γάλα. Καθαρίζουμε τα αχλάδια, αφαιρούμε τον πυρήνα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες κατά μήκος.

Ανοίγουμε τη σφολιάτα και τη χωρίζουμε σε ίσα ορθογώνια. Στο κέντρο κάθε ορθογώνιου απλώνουμε λίγη σάλτσα γκοργκοντζόλα, τοποθετούμε μια φέτα αχλάδι και τελειώνουμε με λίγα καρύδια. 

Βάζουμε τα σφολιατακια σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα η ζύμη.

Photo credits : www.buonissimo.it/lericette