Το αλμυρό κέικ καρότου είναι ένα απαλό, νόστιμο και πολύ εύκολο στην προετοιμασία. Θα το λατρέψετε.
Υλικά
350 γραμμάρια ωμά καρότα
270 γραμμάρια αλεύρι 00
100 γρ. άμυλο πατάτας
100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
180 ml ηλιέλαιο
150 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά
1 φακελάκι μαγιά για αλμυρές πίτες
160 γρ. ζαμπόν
100 γρ. καπνιστό τυρί scamorza
Εκτέλεση
Πρώτα καθαρίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε σε φέτες και τα βάζουμε στο μίξερ μαζί με το λάδι. Tα χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να έχουμε μια απαλή κρέμα, προσθέτουμε το γάλα και τα αυγά και ανακατεύουμε λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.
Στη συνέχεια σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το άμυλο, τη μαγιά, την παρμεζάνα και το αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα με τα ωμά καρότα στο αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Τέλος προσθέτουμε το ζαμπόν σε κύβους και το καπνιστό τυρί σε κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά, αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί για κέικ που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει προηγουμένως και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ταψί για 10 λεπτά.
Photo credits ://www.tavolartegusto.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.