Ένα υπέροχο κλασικό, φουσκωτό, λαχταριστό και πεντανόστιμο σουφλέ με γραβιέρα και παρμεζάνα.
Υλικά
8 αυγά
150 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
150 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
½ λίτρο γάλα
100 γραμμάρια αλεύρι
125 γραμμάρια βούτυρο
Αλάτι Πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνουμε δυο μπολ και χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια και χτυπάμε τα τελευταία καλά μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και μετά προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με γρήγορο ρυθμό για να μην κολλήσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε. Ύστερα προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τελευταία προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα πυρέξ, το βουτυρώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε το σουφλέ για 40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.