Υλικά
240 γρ αλεύρι 00
80 γρ τυρί Έμενταλ
60 γρ τριμμένη παρμεζάνα
200 γρ βούτυρο
40 γρ ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού κουρκουμά
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Σποροι chia
Εκτέλεση
Πρώτα τρίβουμε το τυρί Έμενταλ. Στη συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο που έχει μαλακώσει προηγουμένως, το αλάτι, τα τυριά, το πιπέρι, τον κουρκουμά και τη ζάχαρη άχνη και αναμιγνύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και αφράτο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μόνο όσο χρειάζεται για να το ενσωματώσουμε τέλεια.
Φτιάχνουμε μια μπάλα, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα, ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη, δημιουργώντας ένα πάχος 3-4 mm.
Κόβουμε ορθογώνια κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Με ένα πινέλο ελαφρώς βρεγμένο σε νερό, αλείφουμε κάθε μπισκότο και πασπαλίζουμε με σπορους chia και ένα μείγμα από τα αγαπημένα μας βότανα.
Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά. Ελέγχουμε καλά την ισχύ του φούρνου για να μην μαυρίσουν πολύ τα αλμυρά μπισκότα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.