Το γεγονός ότι οι τρεις μαγιονέζες χωρίς αυγά δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει, γιατί - πιστέψτε με - δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την κλασική μαγιονέζα.
Για τη μαγιονέζα χωρίς αυγά
80 γρ. γάλα σόγιας
160 γρ. ηλιέλαιο (ή φυστικέλαιο)
15 γρ. χυμός λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
Για τη μαγιονέζα με παντζάρι
80 γρ. γάλα σόγιας
160 γρ. ηλιέλαιο (ή φυστικέλαιο)
50 γρ. βραστό παντζάρι
15 γρ. χυμός λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
Για τη μαγιονέζα με μουστάρδα
80 γρ. γάλα σόγιας
160 γρ. ηλιέλαιο (ή φυστικέλαιο)
40 γρ. μουστάρδα Dijon
1 πρέζα αλάτι
Μαγιονέζα χωρίς αυγά
Για να φτιάξουμε τη μαγιονέζα χωρίς αυγά, στύβουμε τον χυμό λεμονιού και τον φιλτράρουμε προσεκτικά για να μην υπάρχουν κουκούτσια. Ρίχνουμε το λάδι και το γάλα σόγιας στο μπλέντερ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να έχουμε μια λεία υφή. Η μαγιονέζα έτοιμη!
Μαγιονέζα με παντζάρι
Κόβουμε σε κύβους τα προμαγειρεμένα παντζάρια και τα βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε επίσης το λάδι, το γάλα σόγιας, μια πρέζα αλάτι και τέλος τον καλά φιλτραρισμένο χυμό λεμονιού.
Χτυπάμε με το μπλέντερ χειρός μέχρι να πάρουμε μια βελούδινη μαγιονέζα.
Μαγιονέζα με μουστάρδα
Ρίχνουμε τη μουστάρδα στο μπλέντερ και μετά προσθέτουμε το λάδι και το γάλα σόγιας. Συμπληρώνουμε με μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε με το μπλέντερ μέχρι να πάρουμε μια λεία και βελούδινη υφή.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.