Υλικά
1 λίτρο γάλα πλήρες
150 γρ. αλεύρι + 100 γρ για το πανάρισμα
150 γρ. βούτυρο
40 γρ. τυρί τριμμένο
Μοσχοκάρυδο σε σκόνη για γεύση
Αλάτι, πιπέρι
250 γρ. τριμμένη φρυγανιά
4 αυγά
Για τηγάνισμα
1 λίτρο φυστικέλαιο
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα. Τώρα ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα γρήγορα για να πήξει το μείγμα.
Προσθέτουμε επίσης το τριμμένο τυρί, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το αλάτι. Όταν πήξει η μπεσαμέλ, σβήνουμε τη φωτιά και τη μεταφέρουμε σε ένα πολύ μεγάλο μπολ. Τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τη μεταφέρουμε στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 2-3 ώρες. Θα χρειαστεί να έχουμε ένα πολύ σφιχτό και εύπλαστο μείγμα.
Σε αυτό το σημείο παίρνουμε περίπου 60 γρ. ζύμη και την πλάθουμε με το χέρι, δημιουργώντας μικρούς κυλίνδρους, ώστε να σχηματιστούν οι κροκέτες. Στη συνέχεια τις περνάμε στο αλεύρι, στα χτυπημένα αυγά και τέλος στη φρυγανιά, μετά στα αυγά και στη φρυγανιά για να δημιουργηθεί διπλό πανάρισμα.
Ζεσταίνουμε το λάδι και στη συνέχεια μαγειρεύουμε τις κροκέτες λίγες κάθε φορά μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντάς τις περιστασιακά. Τις στραγγίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα πάνω ε χαρτί κουζίνας.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.