Οι μεξικάνοι τα καταναλώνουν με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε μέσα: κιμά, μοσχάρι, κοτόπουλο, ψάρι και οι γαρνιτούρες είναι πάλι πάρα πολλές. Σας τα προτείνουμε εδώ με κοτόπουλο σε μια πανεύκολη συνταγή.
Υλικά
8 τορτίγιες καλαμποκιού
400 γραμμάρια κοτόπουλο κομμένο σε φέτες
100 γραμμάρια κόκκινα κρεμμύδια
2 γραμμάρια πάπρικα
20 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα γουακαμόλε
2 ώριμα αβοκάντο
3 ντομάτες (περίπου 160 g)
1 χυμός από λάιμ
40 ml ελαιόλαδο
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
Aλάτι
Εκτέλεση
Αρχικά κόβουμε τις φέτες κοτόπουλου σε λωρίδες. και τις βάζουμε σε ένα μπολ με την πάπρικα και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και το αφήνουμε να μαριναριστεί για μισή ώρα στο ψυγείο.
Για τη σάλτσα γουακαμόλε: Κόβουμε το αβοκάντο και με ένα κουτάλι βγάζουμε τον πολτό και τον μεταφέρετε σε ένα μεγάλο πιάτο και μετά τον πολτοποιείτε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τον χυμό λάιμ και το λάδι στο αβοκάντο και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε το κοτσάνι από το τσίλι, το κόβουμε στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε όλους τους εσωτερικούς σπόρους και στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε.
Πλένουμε καλά και κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους. Προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι και τους κύβους ντομάτας στο αβοκάντο και μετά αλατοπιπερώστε. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και το αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε και κόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι σε λωρίδες, το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο αλλά να είναι ζουμερό .
Τώρα φτιάχνουμε τα tacos, βάζοντας σε κάθε τορτίγια περίπου 30 g γουακαμόλε, από πάνω 50 γραμμάρια κοτόπουλου και τελειώνοντας βάζουμε άλλα 30 γραμμάρια γουακαμόλε. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να ετοιμαστούν όλα τα tacos και σερβίρουμε αμέσως.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.