Οι μωβ πατάτες σαφώς δεν έχουν κάποια χρωστική, αλλά είναι μία συγκεκριμένη ποικιλία από το Περού, η οποία διαθέτει πολύ πιο υψηλή θρεπτική αξία, σε σχέση με αυτές που καταναλώνουμε ως συνήθως. Πιο συγκεκριμένα έχουν τέσσερις φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά, σε σύγκριση με τις απλές πατάτες και επίσης έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα αυξήσουν τα επίπεδα της ινσουλίνης στο αίμα, όπως κάποιες τροφές.
Αν λοιπόν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις μωβ πατάτες, φτιάξτε τη σημερινή ...μωβ συνταγή.
Υλικά
16 μωβ πατάτες
170 γρ. φέτα
4 άφθονες κουταλιές της σούπας μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα τις πατάτες και μόλις είναι έτοιμες, χωρίς να έχουν μαλακώσει πολύ, τις στραγγίζουμε.
Στο μεταξύ σε ένα μπολ βάζουμε τις ελιές, την κάπαρη και φέτα κομμένη με τα χέρια, λάδι, αλάτι και μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις πατάτες όταν είναι ακόμα ζεστές, τις αλατοπιπερώνουμε, τις προσθέτουμε στο μπολ και τις σερβίρουμε αμέσως.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.