Το χορτοφαγικό στιφάδο υπάρχει σε πολλές παραλλαγές, όπως με μανιτάρια ή με μελιτζάνες. Σήμερα θα φτιάξουμε στιφάδο λαχανικών και θα ξετρελαθείτε.
350 ml σάλτσα ντομάτας
10 καρότα
8 μέτρια λευκά γογγύλια
6 πατάτες
3 μέτριες γλυκοπατάτες
3 κρεμμύδια
1 μεγάλο βρασμένο παντζάρι
Φρέσκο ή ξερό θυμάρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Αρχικά, καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κομμάτια που δεν είναι πολύ μικρά και να είναι ομοιόμορφα μεταξύ τους.
Ζεσταίνουμε τρεις κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου δέκα λεπτά.
Ύστερα προσθέτουμε όλα τα άλλα λαχανικά και λίγο θυμάρι και συνεχίζουμε προσθέτοντας κατά διαστήματα ζεστό νερό. Η συνοχή δεν πρέπει να είναι αυτή της σούπας, αλλά τα πάντα πρέπει να είναι πηχτά, όπως γίνεται και με το κρέας.
Μαγειρεύουμε μέχρι όλα τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο λάδι και σερβίρουμε με περισσότερο θυμάρι.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.