COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ζυμαρικά με βραστά αυγά: Ίσως η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή που έχουμε φτιάξει μέχρι τώρα


JTeam

15 Φεβρουαρίου 2022

Ζυμαρικά με βραστά αυγά: Ίσως η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή που έχουμε φτιάξει μέχρι τώρα
Έχετε δοκιμάσει ποτέ να φτιάξετε ζυμαρικά με βραστά αυγά; Εάν η απάντηση είναι όχι, τότε σας λέμε ότι χωρίς αμφιβολία ήρθε η ώρα να τα φτιάξετε τώρα.

Τα ζυμαρικά με αυγά είναι ένα πολύ απλό πιάτο, γρήγορο και σίγουρα οικονομικό. Θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα όσοι δεν είναι πολύ πρακτικοί στην κουζίνα, και έχουν λίγα υλικά στο ντουλάπι.

Είναι επίσης το τέλειο φαγητό για να το ετοιμάσετε όταν πεινάτε πολύ αλλά έχετε λίγο χρόνο για να αφιερώσετε στη μαγειρική. Για να δώσουμε περισσότερο χαρακτήρα στο πιάτο έχουμε προσθέσει εκτός από τα αυγά και κάπαρη που δίνουν ωραία γεύση στο τελικό αποτέλεσμα καθώς έρχονται σε αντίθεση με τη γλύκα των αυγών.

Υλικά

400 γρ. ζυμαρικά

4 σκληρά βραστά αυγά

40 γρ. κάπαρη

1 σκελίδα σκόρδο

1 γαρύφαλλο

1 χούφτα μαϊντανό

Αλάτι, πιπέρι

4 κ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κάπαρη. Βράζουμε τα αυγά μέχρι να γίνουν σφιχτά και όταν είναι έτοιμα τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την κάπαρη, ενώ αφαιρούμε το σκόρδο. Προσθέτουμε λίγο νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τα αυγά και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.