COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμο ριζότο με μπαρμπούνι και άρωμα περγαμόντο


JTeam

23 Φεβρουαρίου 2022

Πεντανόστιμο ριζότο με μπαρμπούνι και άρωμα περγαμόντο
zenzeroincucina.com
Ας ξεφύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα...

Σήμερα ετοιμάζουμε ένα διαφορετικό ριζότο με μπαρμπούνι και περγαμόντο. Και για όσους αναρωτιούνται τι είναι το περγαμόντο, είναι ένα εσπεριδοειδές φρούτο που έχει χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς εδώ και αιώνες. Το συναντάμε κυρίως σε ζεστά κλίματα, καθώς είναι πολύ ευαίσθητο στο κρύο.

Το περγαμόντο προέρχεται από την Νότια Ασία, ενώ σήμερα καλλιεργείτε στην Νότια Γαλλία και την Νότια Ιταλία. Στην Ελλάδα καλλιεργείται στην Άνδρο, στην Αργολίδα, στην Κεφαλλονιά, στην Κέρκυρα, στην Κορινθία και στην Κρήτη.

Ας δούμε λοιπόν πώς θα φτιάξουμε αυτή την υπέροχη συνταγή.

Υλικά

180 γρ ρύζι για ριζότο

800 ml ζωμό ψαριού ή λαχανικών

4 ή 5 φιλέτα μπαρμπούνι καθαρισμένα

1 κ. σούπας βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας τυρί burrata

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Ο χυμός από μισό περγαμόντο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ρύζι χωρίς λάδι ή βούτυρο, ανακατεύουμε συχνά για να μην καούν οι κόκκοι, συνεχίζουμε για περίπου 3 λεπτά. Σβήνουμε με την πρώτη κουτάλα του ζωμού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, όταν απορροφηθεί σχεδόν τελείως, συνεχίζουμε με περισσότερο ζωμό και συνεχίζουμε μέχρι να ψηθεί.

Εν τω μεταξύ στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με λάδι και ζεσταίνουμε. Ύστερα τοποθετούμε τα μπαρμπούνια και τα ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.

Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη burrata και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. Τέλος, ρίχνουμε τον χυμό από μισό περγαμόντο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε το ρύζι σε επίπεδη πιατέλα και μαζί με σοταρισμένα φιλέτα ψαριού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.