Παραδοσιακά οι Άραβες και οι Λιβανέζοι την τρώνε με πίτες, τουρσιά και λαχανικά για πρωινό. Η σημερινή μελιτζανοσαλάτα είναι πραγματικά πεντανόστιμη και μια δοκιμή θα σας πείσει
2 μεγάλες μελιτζάνες χωρίς πολλούς σπόρους
300 γρ. γιαούρτι χωρίς ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα με τη φλούδα
½ λεμόνι το ξύσμα
12 φύλλα φρέσκιας μέντας
Κάρυ
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε πρώτα τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε αρκετά μικρά κυβάκια και τις ψήνουμε σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι με μερικές κουταλιές λάδι και κάρυ μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς. Ύστερα τις αφήνουμε να κρώσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, ξύσμα λεμονιού, τα αμύγδαλα χοντροκομμένα, τα φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα και λίγο ακόμα λάδι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.