Πεντανόστιμα ζυμαρικά ολικής αλέσεως με κρέμα τόφου, μανιτάρια και ξηρούς καρπούς
JTeam
4 Μαρτίου 2022
Θεωρώ ότι το τόφου είναι ένα πραγματικά ευέλικτο φαγητό. Ας καταρρίψουμε αυτόν τον μύθο: το τόφου δεν είναι άγευστο. Στην πραγματικότητα απορροφά τη γεύση των συστατικών με τα οποία συνδυάζεται. Ναι, με τους σωστούς συνδυασμούς μπορεί να γίνει πραγματικά νόστιμο και σύμμαχος σε πολλές vegan συνταγές.
Αν δεν το πιστεύετε, θα μπορούσα να σας προκαλέσω με τη σημερινή συνταγή, ζυμαρικά ολικής αλέσεως με μια λαχταριστή κρέμα τόφου, μανιτάρια και καρύδια , ένα πιάτο που θα σας κάνει να επαναξιολογήσετε αμέσως αυτό το πολύ υποτιμημένο συστατικό.
350 γρ. ολικής αλέσεως
400 γρ. μανιτάρια
180 γρ. τόφου
80 γρ. καρύδια
100 ml ρόφημα σόγιας χωρίς ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκόρδο
1 φρέσκο τσίλι
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Μαϊντανό για γεύση
Πρώτα μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα μανιτάρια αφαιρώντας τυχόν υπολείμματα χώματος με ένα πανί ή περνώντας τα γρήγορα κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα κόβουμε σε κύβους και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με 3 κουταλιές της σούπας λάδι, μια σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη, την πιπεριά τσίλι και μερικά κοτσάνια μαϊντανού.
Μετά από λίγα λεπτά, προσθέτουμε το θρυμματισμένο τόφου , διατηρώντας τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή. Μαγειρεύουμε μέχρι τα μανιτάρια και το τόφου να βγάλουν το νερό τους το οποίο θα πρέπει να εξατμιστεί.
Μεταφέρετε τα πάντα σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε τα καρύδια, το ρόφημα σόγιας, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα χωρίς σβόλους. Μεταφέρουμε την κρέμα στο τηγάνι, ανάβουμε τη φωτιά και χρησιμοποιούμε μια-δυο κουτάλες νερό μαγειρέματος από τα ζυμαρικά, για να την αραιώσουμε.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε στο τηγάνι, προσθέτοντας κι άλλο βραστό νερό αν χρειάζεται. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένα καρύδια και μαϊντανό και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.