COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμα ζυμαρικά ολικής αλέσεως με κρέμα τόφου, μανιτάρια και ξηρούς καρπούς


JTeam

4 Μαρτίου 2022

Πεντανόστιμα ζυμαρικά ολικής αλέσεως με κρέμα τόφου, μανιτάρια και ξηρούς καρπούς
essenzavegetale.com/
Ένα πλήρες, υγιεινό και νόστιμο πιάτο με μια λαχταριστή κρέμα τόφου που συνδυάζεται τέλεια με τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως. Η κρέμα είναι εμπλουτισμένη με μανιτάρια και καρύδια, ένας ακαταμάχητος συνδυασμός

Θεωρώ ότι το τόφου είναι ένα πραγματικά ευέλικτο φαγητό. Ας καταρρίψουμε αυτόν τον μύθο: το τόφου δεν είναι άγευστο. Στην πραγματικότητα απορροφά τη γεύση των συστατικών με τα οποία συνδυάζεται. Ναι, με τους σωστούς συνδυασμούς μπορεί να γίνει πραγματικά νόστιμο και σύμμαχος σε πολλές vegan συνταγές.

Αν δεν το πιστεύετε, θα μπορούσα να σας προκαλέσω με τη σημερινή συνταγή, ζυμαρικά ολικής αλέσεως με μια λαχταριστή κρέμα τόφου, μανιτάρια και καρύδια , ένα πιάτο που θα σας κάνει να επαναξιολογήσετε αμέσως αυτό το πολύ υποτιμημένο συστατικό.

Υλικά

350 γρ. ολικής αλέσεως

400 γρ. μανιτάρια

180 γρ. τόφου

80 γρ. καρύδια

100 ml ρόφημα σόγιας χωρίς ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 σκόρδο

1 φρέσκο ​​τσίλι

Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Μαϊντανό για γεύση

Εκτέλεση

Πρώτα μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα μανιτάρια αφαιρώντας τυχόν υπολείμματα χώματος με ένα πανί ή περνώντας τα γρήγορα κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα κόβουμε σε κύβους και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με 3 κουταλιές της σούπας λάδι, μια σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη, την πιπεριά τσίλι και μερικά κοτσάνια μαϊντανού.

Μετά από λίγα λεπτά, προσθέτουμε το θρυμματισμένο τόφου , διατηρώντας τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή. Μαγειρεύουμε μέχρι τα μανιτάρια και το τόφου να βγάλουν το νερό τους το οποίο θα πρέπει να εξατμιστεί.

Μεταφέρετε τα πάντα σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε τα καρύδια, το ρόφημα σόγιας, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα χωρίς σβόλους. Μεταφέρουμε την κρέμα στο τηγάνι, ανάβουμε τη φωτιά και χρησιμοποιούμε μια-δυο κουτάλες νερό μαγειρέματος από τα ζυμαρικά, για να την αραιώσουμε.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε στο τηγάνι, προσθέτοντας κι άλλο βραστό νερό αν χρειάζεται. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένα καρύδια και μαϊντανό και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.