Η σημερινή συνταγή είναι πραγματικά πεντανόστιμη. Η γκοργκοντζόλα συνδυάζεται με αυτή της ελιάς, για μια δυνατή και καθοριστική γεύση, που θα κατακτήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Υλικά
320 γρ. ζυμαρικά
250 ml κρέμα γάλακτος
180 γρ. γκοργκοντζόλα
100 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γρ. βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε την κρέμα και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε τη γκοργκοντζόλα κομμένη σε κύβους και τη λιώνουμε.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τις μαύρες ελιές και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύουμε (εκτός από λίγες που θα κρατήσουμε στην άκρη για την τελική διακόσμηση).
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο βραστό νερό, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε κατευθείαν στη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τις ψιλοκομμένες ελιές που είχαμε κρατήσει και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.