Η σημερινή συνταγή θα μπορούσε να είναι μια εναλλακτική για ένα από τα επόμενα δείπνα σας. Είναι πραγματικά τόσο νόστιμη που δεν θα το πιστεύετε.
200 ml κρέμα γάλακτος
120 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
2 αυγά
2 κριτσίνια
Φιστίκια Αιγίνης
Τσίλι
Ελαιόλαδο
Αλάτι για γεύση
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε αμέσως την τριμμένη παρμεζάνα. Μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως η παρμεζάνα.
Στο μεταξύ, βράζουμε λίγο νερό για το μαγείρεμα των αυγών. Μόλις αρχίσει να βράζει, βυθίζουμε τα αυγά και μαγειρεύουμε για ακριβώς 5 λεπτά. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τα θρυμματισμένα κριτσίνια για λίγα δευτερόλεπτα, προσθέτουμε λίγο τσίλι και αφήνουμε στην άκρη.
Μετά από 5 λεπτά, βάζουμε τα αυγά κάτω από κρύο νερό για λίγα λεπτά και αφαιρούμε το κέλυφος.
Συνθέτουμε το πιάτο: Τοποθετούμε το βραστό αυγό στο κέντρο του πιάτου, περιχύνουμε με την κρέμα παρμεζάνα και γαρνίρουμε με χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.