Η σημερινή συνταγή αποδεικνύει πως η μαγειρική με βάση τα φυτά δεν είναι μόνο θρεπτική αλλά εύκολη, γρήγορη και απίστευτα νόστιμη.
230 γραμμάρια φακές
6 φύλλα δάφνης φρέσκα ή αποξηραμένα
8 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι και πιπέρι
Κάρυ
Κουρκουμά
Πρώτα από όλα, μαγειρεύουμε τις φακές με τον πελτέ μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το νερό. Για το λόγο αυτό είναι προτιμότερο να μην παρακάνουμε από την αρχή με το νερό, αλλά να το προσθέτουμε σιγά σιγά, προσαρμόζοντας το προς το τέλος του μαγειρέματος.
Μόλις ψηθούν και στεγνώσουν τελείως οι φακές, τις ανακατεύουμε για να πάρουμε ένα μείγμα που δεν είναι πολύ ομοιογενές και προσθέτουμε το κάρυ και τον κουρκουμά, συμπεριλαμβανομένων 3 από τις 8 κουταλιές της παρμεζάνας. Έπειτα σχηματίζουμε τη φακόπιτα και προσθέτουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά. Η πίτα πρέπει να είναι ιδιαίτερα στεγνή.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.