COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ζυμαρικά με μπρόκολο: Εύκολη και νόστιμη συνταγή


JTeam

22 Μαρτίου 2022

Ζυμαρικά με μπρόκολο: Εύκολη και νόστιμη συνταγή
essenzavegetale.com
Μια απλή συνταγή που αναδεικνύει τη γεύση ενός ασυνήθιστου λαχανικού: του μπρόκολου. Ο ιδανικός τρόπος για να απολαύσετε αυτό το υγιεινό λαχανικό με τις τόσες πολλές ευεργετικές ιδιότητες.

Κι όμως με λίγα και απλά υλικά μπορούμε να δημιουργήσουμε εξαιρετικά πιάτα. Δεν χρειάζονται πολλά, όταν έχετε στη έχεις στη διάθεσή σας μια ποιοτική και εποχιακή πρώτη ύλη. Η σημερινή συνταγή είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πόσο η απλότητα είναι πάντα το όπλο που κερδίζει στην κουζίνα.

Αν και αυτή η συνταγή είναι πολύ απλή και γίνεται με πολύ λίγα υλικά, σας διαβεβαιώνουμε ότι η γεύση είναι πολύ έντονη και χορταστική. Το μυστικό αυτού του πιάτου είναι το κρεμώδες μέρος που προκύπτει μαγειρεύοντας το μπρόκολο μαζί με τα ζυμαρικά και προσθέτοντας το νερό μαγειρέματος ως τελευταία πινελιά. Ένα άλλο μικρό μυστικό είναι η προσθήκη λίγης διατροφικής μαγιάς που βοηθά που δίνει στα ζυμαρικά μια πιο κρεμώδη υφή.

Υλικά

360 γρ. ζυμαρικά

1 μπρόκολο

1 τσίλι

2 σκελίδες σκόρδο

Ελαιόλαδο για γεύση

Διατροφική μαγιά

Μια χούφτα κάπαρη

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το μπρόκολο χωρίζοντας τις κορυφές από το στέλεχος. Κόβουμε το στέλεχος στα τέσσερα, εξαλείφοντας το άκρο που είναι πιο σκληρό.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με νερό, προσθέτουμε τα κοτσάνια του μπρόκολου, σκεπάζουμε και περιμένουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τα μπουμπούκια και μαγειρεύομε για περίπου 10 λεπτά. Μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε τα ζυμαρικά.

Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε 2 σκελίδες σκόρδο και την ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά μαζί με ελαιόλαδο (3-4 κουταλιές της σούπας). Μόλις είναι έτοιμο το σοτάρισμα, σβήνουμε τη φωτιά και αφαιρούμε το σκόρδο.

Όταν τα ζυμαρικά είναι al dente, στραγγίζουμε τα πάντα κρατώντας στην άκρη μια κουτάλα βραστό νερό και προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά με το μπρόκολο. Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού διατροφική μαγιά, μια χούφτα κάπαρη και σοτάρουμε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο για μερικά λεπτά. Τα βάζουμε στο πιάτο και τελειώνουμε με λίγο λάδι και πιπέρι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.