Τα πλευρώτους είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής ποικιλία μανιταριών με ήπια γεύση. Αυτά τα μανιτάρια προσφέρονται για πολλές παρασκευές και είναι πάντα νόστιμα.
Η ωραία σφιχτή και κρεατώδης υφή τους ταιριάζει απόλυτα στο τηγάνισμα, καθιστώντας τα μια εξαιρετική χορτοφαγική επιλογή. Εδώ είναι τα λίγα απλά βήματα που χρειάζεστε για να τα προετοιμάσετε.
Υλικά
600 γρ μανιτάρια πλευρώτους
3 αυγά
100 γρ αλεύρι
200 γρ τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι, πιπέρι
300 ml φυστικέλαιο
Μαϊντανός
Εκτέλεση
Αρχικά αφαιρούμε τον μίσχο από τα μανιτάρια και τα καθαρίζουμε περνώντας λίγο υγρό απορροφητικό χαρτί σε όλη την επιφάνεια.
Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε με ένα πιρούνι. Ετοιμάζουμε άλλα δύο μπολ, το ένα με τη φρυγανιά και το άλλο με το αλεύρι.
Περνάμε τα μανιτάρια πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά. Αν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε δύο φορές το πέρασμα στο αυγό και τη φρυγανιά.
Ζεσταίνουμε δύο δάχτυλα λάδι σε ένα τηγάνι και, όταν είναι ζεστό, τηγανίζουμε τα μανιτάρια. Μετά από 3-4 λεπτά, αναποδογυρίζουμε τα μανιτάρια από την άλλη πλευρά για να τελειώσουμε το μαγείρεμα. Όταν ροδίσουν, τα στραγγίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Συμπληρώνουμε αλάτι και μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.