Σήμερα ετοιμάζουμε μια διαφορετική πίτσα χωρίς αλεύρι και την απολαμβάνουμε μαζί με τους φίλους μας.
400 γρ κολοκυθάκια
3 αυγά
50 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
80 γρ παρμεζάνα τριμμένη
1 πρέζα μαγιά για αλμυρές παρασκευές
Αλάτι και πιπέρι
Φρέσκο βασιλικό
Για τη γέμιση
Σάλτσα ντομάτας
Αλάτι για γεύση
4 φέτες μοτσαρέλα
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν για περίπου μισή ώρα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το γάλα, την παρμεζάνα, τη μαγιά, το αλεύρι, τον βασιλικό και στο τέλος προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύουμε τη βάση για την πίτσα σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά.
Μόλις ψηθεί, καλύπτουμε την επιφάνεια με τη σάλτσα ντομάτας ρίχνουμε αλάτι, λάδι και ρίγανη και απλώνουμε τη μοτσαρέλα και στη συνέχεια σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε το τυρί να λιώσει για λίγα λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.