COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με πιπεριές


JTeam

14 Απριλίου 2022

Τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με πιπεριές
www.lericettedimammagy.com
Ένα πλούσιο και πολύχρωμο πιάτο που θα σας κερδίσει από την πρώτη μπουκιά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψετε πιπεριές: au gratin, κρύες, ψητές, βραστές ή σε άλμη, επίσης οι πιπεριές είναι από τα πιο νόστιμα και υγιεινά λαχανικά. Σήμερα τις μαγειρεύουμε μαζί με ζυμαρικά και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο.

Υλικά

320 γρ. ζυμαρικά

1 πιπεριά κίτρινη

1 πιπεριά κόκκινη

8 ντοματίνια

1 σκελίδα σκόρδο

30 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι

2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

30 γρ. κουκουνάρι

Αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο

Φρέσκος βασιλικός

Εκτέλεση

Αρχικά, πλένουμε τις πιπεριές με άφθονο φρέσκο ​​νερό. Στη συνέχεια κόβουμε το καπάκι από την κάθε πιπεριά, αφαιρούμε με τους σπόρους τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε μια σκελίδα σκόρδο με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ύστερα προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μικρό τηγάνι φρυγανίζουμε τη φρυγανιά με το κουκουνάρι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ελιές, την τριμμένη φρυγανιά και το καβουρδισμένο κουκουνάρι στη σάλτσα πιπεριάς και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Τέλος προσθέτουμε μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα σοτάρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα προσθέτοντας λίγο έξτρα ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.