COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η πιο νόστιμη πίτα για το πασχαλινό τραπέζι


JTeam

24 Απριλίου 2022

Η πιο νόστιμη πίτα για το πασχαλινό τραπέζι
www.lericettedimammagy.com
Μια ωραία πρόταση για το πασχαλινό σας τραπέζι- και όχι μόνο- με αγκινάρες, ρικότα και παρμεζάνα.

Στο πασχαλιάτικο τραπέζι, εκτός από το αρνί έχουν την τιμητική τους και οι πίτες. Έτσι μέχρι να ετοιμαστεί το κυρίως, θα βγάλετε αυτή την πίτα και θα εντυπωσιάσετε και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Θα φαγωθεί από όλους, και όσο μείνει θα τη φάτε την επόμενη μέρα.

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας

1 ολόκληρο αυγό συν 3 κρόκοι αυγών

1 σακουλάκι κατεψυγμένες καρδιές αγκινάρας ή 3/4 καθαρές αγκινάρες

200 γραμμάρια ρικότα

80 γρ τριμμένη παρμεζάνα

Μαντζουράνα

1 ασπράδι αυγού για το βούρτσισμα

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν (Αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένες, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία.) Όταν είναι έτοιμες τις ψιλοκόβουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρικότα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε ένα πιρούνι. Προσθέτουμε ένα αυγό και στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες, τη μαντζουράνα, αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε το ένα φύλο σφολιάτας σε ένα ταψί και το τρυπάμε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε από πάνω το μίγμα με τις αγκινάρες και στη συνέχεια κάνουμε τρεις τρύπες στο μίγμα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, στις οποίες θα βάλουμε τους κρόκους των αυγών. Παίρνουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και καλύπτουμε το μίγμα. Διπλώνουμε τις άκρες που περισσεύουν και τις κλείνουμε καλά.

Μπορούμε εάν θέλουμε να διακοσμήσουμε την πίτα κόβοντας τη ζύμη που περίσσεψε με ένα κουπάτ και κάνοντας σχήματα ζαχαροπλαστικής. Αλείφουμε την επιφάνεια με ένα ελαφρά χτυπημένο ασπράδι αυγού και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25/30 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος). Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.