Τα κεφτεδάκια από σολομό ψήνονται στον φούρνο, οπότε είναι πολύ υγιεινά και διατηρούν παράλληλα όλη τη γεύση τους και τα θρεπτικά τους στοιχεία.
Υλικά
500 γρ πατάτες
200 γρ καπνιστό σολομό
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, μόλις βράσουν τις πολτοποιούμε.
Ψιλοκόβουμε τον καπνιστό σολομό με ένα μαχαίρι και τον ανακατεύουμε με τις πατάτες. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε με τα χέρια μας τα κεφτεδάκια και τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C για 20-30 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.