COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Υπέροχο αλμυρό στρούντελ με μπέικον, τυρί και σπαράγγια


JTeam

29 Απριλίου 2022

Υπέροχο αλμυρό στρούντελ με μπέικον, τυρί και σπαράγγια
www.lericettedimammagy.com
Εάν είστε λάτρεις των αλμυρών λιχουδιών τότε θα ερωτευτείτε αυτό το κλασσικό παραδοσιακό, γερμανικό στρούντελ σε μια αλμυρή και πεντανόστιμη εκδοχή.

Αυτό το αλμυρό στρούντελ μπορεί να γίνει και με έτοιμη σφολιάτα, αλλά, αν έχετε λίγο χρόνο, σας προτείνω να το ετοιμάσετε με χειροποίητη ζύμη που θα το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό!

Υλικά

Για τη ζύμη

300 γρ αλεύρι, 00

160 ml νερό, κρύο

30 ml λάδι

7 γρ αλάτι

1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι

Για τη γέμιση

8 φέτες μπέικον

150 γρ. κίτρινο τυρό

15 σπαράγγια, λευκά ή πράσινα

Αλάτι και πιπέρι

1 αυγό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το νερό, το αλάτι, το λάδι και το ξύδι και σχηματίζουμε μια ομοιογενή και ελαστική ζύμη. Ύστερα τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα έξω από το ψυγείο.

Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τα σπαράγγια και στη συνέχεια τα μαγειρεύουμε σε ζεστό νερό για 5 λεπτά. Κόβουμε το τυρί σε μικρά κομμάτια. Όταν περάσει η ώρα ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο φύλλο 2/3 mm. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τις φέτες μπέικον στο κέντρο της ζύμης, προσθέτουμε το τυρί και τα σπαράγγια. Κλείνουμε τις άκρες δεξιά και αριστερά προς τα μέσα, διπλώνουμε, ρολάρουμε τη ζύμη και δίνουμε το τυπικό σχήμα του στρούντελ.

Αν θέλουμε αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.