COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμη ψητή φέτα με ελιές, τσίλι και δεντρολίβανο


JTeam

2 Μαΐου 2022

Πεντανόστιμη ψητή φέτα με ελιές, τσίλι και δεντρολίβανο
www.contemporaneofood.com
Ξεκινάμε την εβδομάδα με μια εξαιρετικά εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή με βάση τη φέτα.

Το σημερινό πιάτο τρώγεται σαν ορεκτικό, αλλά και σαν κυρίως, σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά και κρύο από το ψυγείο.

Είναι από εκείνες τις συνταγές που, ακόμα κι αν χρειαστεί να ψηθούν στον φούρνο, μπορούν να γίνουν νόστιμα πιάτα για όλες τις εποχές του χρόνου, ακόμα και για το καλοκαίρι.

Νόστιμο, υγιεινό και με πολλές γευστικές αντιθέσεις: τη γεύση από τις ελιές, την οξύτητα του λεμονιού που νοστιμίζει τη φέτα, το πικάντικο πιπέρι που ενισχύει τις γεύσεις και το άρωμα φρέσκου δεντρολίβανου που δίνει αυτή την επιπλέον πινελιά που ταιριάζει με όλα τα άλλα συστατικά.

Νομίζω ότι θα είναι ένα εξαιρετικό πιάτο για αυτό το καλοκαίρι, τέλειο ως ορεκτικό, σερβιρισμένο σε μικρά κομμάτια ή ως κυρίως πιάτο συνοδευόμενο από μια ωραία ανάμεικτη και φρέσκια σαλάτα. Ας δούμε τη συνταγή.

Υλικά

1 μεγάλο κομμάτι φέτα

1 μέτριο λεμόνι

Λίγες πράσινες και μαύρες ελιές

Φρέσκο ​​δεντρολίβανο

Πιπεριά τσίλι για γεύση

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αρχικά ανάβουμε τον φούρνο στους 180°. Βάζουμε τη φέτα σε ένα ταψί, τη ραντίζουμε με μπόλικο λάδι, προσθέτουμε μερικές σταγόνες λεμόνι, φέτες λεμονιού, πιπεριά τσίλι και μερικά κλωναράκια φρέσκο ​​δεντρολίβανο. Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 15-18 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.