Τα σημερινά κεφτεδάκια είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο ιδανικό για να φάνε τα παιδιά σας λαχανικά. Είναι όμως και ένα λαχταριστό γεύμα για εσάς και τους φίλους σας, συνοδευόμενο από ένα ποτήρι κρασί.
400 γρ. κιμά κοτόπουλου
2 κολοκυθάκια (300-350 γρ.)
80 γρ καπνιστό τυρί της αρεσκείας σας
1 αυγό
80 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λωρίδες ζουλιέν , τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για μια ώρα. Στη συνέχεια κόβουμε το καπνιστό τυρί σε μικρούς κύβους.
Στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα προσθέτουμε στον κιμά κοτόπουλου σε ένα μπολ. Προσθέτουμε επίσης το καπνιστό τυρί, ένα αυγό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά και τέλος προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά.
Μεταφέρετε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα και όταν περάσει ο χρόνος βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο, βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια μας και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και στη συνέχει τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να βεβαιωθούμε ότι το κρέας έχει ψηθεί καλά. Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.
Υ.Γ. Μπορείτε επίσης να ψήσετε τα κεφτεδάκια στοΝ φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.