COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η πιο εύκολη συνταγή για μύδια σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας


JTeam

9 Ιουνίου 2022

Η πιο εύκολη συνταγή για μύδια σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας
www.rachaelhartleynutrition.com
Η σημερινή συνταγή με μύδια σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας είναι εκπληκτικά απλή στην παρασκευή της. Διαρκεί επίσης λιγότερο από τριάντα λεπτά.

Πώς να ψωνίσετε μύδια; Ακολουθούν μερικές συμβουλές εάν θέλετε να αγοράσετε φρέσκα μύδια και όχι κατεψυγμένα για αυτήν την εύκολη συνταγή:

  • Καταρχάς, βεβαιωθείτε ότι τα μύδια είναι ακόμα ζωντανά. Τα κελύφη πρέπει να κλείνουν ερμητικά. Αν ανοίξει ελαφρώς, χτυπήστε το κέλυφος και δείτε αν κλείνει. Αν ναι, είναι ακόμα ζωντανό.

  • Ψάξτε για μύδια που είναι υγρά, γυαλιστερά και μυρίζουν φρέσκα σαν τον ωκεανό. Προφανώς, φροντίστε να είναι κρύα ή σε πάγο.

  • Στην ιδανική περίπτωση, αγοράστε μύδια την ημέρα που σκοπεύετε να τα μαγειρέψετε.

  • Αποθηκεύστε τα μύδια σε διχτυωτή σακούλα στο ψυγείο. Η διχτυωτή σακούλα είναι σημαντική, γιατί αφήνει τα μύδια να αναπνέουν.

Συνήθως τα μύδια τα τρώμε στον ατμό με μια σάλτσα κρασιού λευκού. Όμως σήμερα αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό με αυτή την πικάντικη σάλτσα ντομάτας. Η σάλτσα είναι περισσότερο αρωματική παρά πηχτή, ιδανική για να μαζέψετε λίγο με το κέλυφος των μυδιών σας.

Υλικά

3 κιλά μύδια, καθαρισμένα

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινου τσίλι σε σκόνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά

1 φύλλο δάφνης

1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

500 γρ. σάλτσα ντομάτας

Ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός

Ψωμί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μια πρέζα αλάτι και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα.

Ύστερα προσθέτουμε το τσίλι, την πάπρικα και τη δάφνη και μαγειρεύομε για ένα λεπτό. Περιχύνουμε με λευκό κρασί και ζωμό ντομάτας. Μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μύδια στον ζωμό, σκεπάζουμε ξανά και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Ρίχνουμε τα μύδια και τον ζωμό σε ένα μπολ, γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρουμε με ψωμί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.