COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Εύκολη συνταγή για το πιο νόστιμο και κρεμώδες σπανακόρυζο


JTeam

15 Ιουνίου 2022

Εύκολη συνταγή για το πιο νόστιμο και κρεμώδες σπανακόρυζο
https://streetsmartnutrition.com
Το κρεμώδες σπανακόρυζο είναι πράγματι κρεμώδες, χάρη στην παχύρρευστη κρέμα και τη φυσικά αμυλώδη υφή του λευκού ρυζιού.

Το σημερινό φαγητό είναι πεντανόστιμο με κρεμώδη υφή και πλούσιες γεύσεις. Ακολουθούν μερικοί ακόμη λόγοι για να αγαπήσετε αυτή τη συνταγή:

  • Απαιτούνται ελάχιστα πιάτα για να τη φτιάξετε
  • Μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε την αγαπημένη σας πρωτεΐνη και λαχανικά

  • Ο παράγοντας ικανοποίησης είναι υψηλός. Η κρεμώδης υφή κάνει κάθε μπουκιά λαχταριστή

Επίσης μπορείτε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο σπανάκι και να κάνετε τη συνταγή ακόμα πιο εύκολη. Προτείνουμε να το ξεπαγώσετε εκ των προτέρων και να το πιέσετε καλά για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία. Από εκεί, μπορείτε να το προσθέσετε στο κρεμώδες σπανακόρυζό σας όπως θα κάνατε συνήθως.

Υλικά

1 μέτριο κρεμμύδι σε κυβάκια

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 φλιτζάνια ρύζι με μεσαίου κόκκους

4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

150 γρ. μαλακό κρεμώδες τυρί

230 γρ. φρέσκο ​​σπανάκι χοντροκομμένο

1/4 κγ μαύρο πιπέρι

1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι, περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια ζωμού, κρατώντας 1 φλιτζάνι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κρέμα και το κρεμώδες τυρί, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι τα υλικά να ενωθούν. Αφήνουμε να σιγοβράσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μην καεί. Σιγοβράζουμε, χωρίς καπάκι για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μετά από 10 λεπτά, προσθέστε το χοντροκομμένο σπανάκι και το υπόλοιπο φλιτζάνι ζωμό. Ανακατεύουμε προσεκτικά, σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 με 7 λεπτά ακόμη.

Μόλις ψηθεί πλήρως το ρύζι και απορροφηθούν όλα τα υγρά, ανακατεύουμε με 3/4 του φλιτζανιού παρμεζάνα και μετά πασπαλίζουμε το υπόλοιπο από πάνω. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε ζεστό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.