Ένα νόστιμο και μυρωδάτο καλοκαιρινό φαγητό για να συνοδεύσει τα πιάτα με κρέας και ψάρι. Η συνταγή είναι πραγματικά απλή και τέλεια αν δεν θέλετε να ανάψετε τον φούρνο.
Υλικά
4 Ντομάτες
50 γρ παρμεζάνα τριμμένη
80 γρ τριμμένη φρυγανιά
1 μεγάλη τούφα φρέσκα αρωματικά βότανα, μαϊντανός, φασκόμηλο, βασιλικός, θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες και με με ένα μυτερό μαχαίρι βγάζουμε την φύτρα τους. Ύστερα τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους 2 εκατοστά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με την τριμμένη παρμεζάνα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αρωματικά μυρωδικά. Αλείφουμε με λάδι τον πάτο ενός μεγάλου αντικολλητικού ταψιού και απλώνουμε τις ντομάτες. Ύστερα τις σκεπάζουμε με το μείγμα της φρυγανιάς.
Περιχύνουμε με μια σταγόνα ελαιόλαδο και στη συνέχεια καλύπτουμε με ένα καπάκι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.