COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Αφράτα κεφτεδάκια με ρικότα και κόκκινη σάλτσα


JTeam

22 Ιουνίου 2022

Αφράτα κεφτεδάκια με ρικότα και κόκκινη σάλτσα
https://www.soniaperonaci.it
Υπάρχουν συνταγές που μοιάζουν φτιαγμένες για να βουτήξουμε το ψωμί στη σάλτσα, μια από αυτές είναι και η σημερινή. Τα κεφτεδάκια με ρικότα είναι πραγματικά πεντανόστιμα.

Όταν ακούμε τη λέξη κεφτεδάκια αμέσως μας ανοίγει η όρεξη. Τα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τα φτιάξετε είναι πολλά και οι συνταγές ποικίλλουν από κρέας, ψάρι μέχρι και χορτοφαγικές ιδέες. Τα σημερινά κεφτεδάκια με ρικότα μπορούν να μαγειρευτούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με πολύ λίγη δουλειά στην κουζίνα, ωστόσο είναι τόσο νόστιμα που δεν θα θέλετε να τελειώσουν.

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

350 γρ. ρικότα

150 γρ. τριμμένη ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί

50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

½ σκελίδα σκόρδο

2 μέτρια αυγά

Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

1,2 l σάλτσα ντομάτας

1 σκελίδα σκόρδο

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

5 φύλλα βασιλικού

Αλάτι

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τη μπαγιάτικη τριμμένη ψίχα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ρικότα, την παρμεζάνα, τα χτυπημένα αυγά, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Πλάθουμε όλα τα υλικά με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα και φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια.

Για τη σάλτσα: Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τη σκελίδα σκόρδο κομμένη στα δύο και τα σοτάρουμε. Ύστερα προσθέτουμε τη σάλτσα και σιγοβράζουμε.

Όταν σάλτσα αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε απαλά τα κεφτεδάκια, σκεπάζουμε με το καπάκι, και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 25-30 λεπτά.

Ανακινούμε κάθε τόσο το τηγάνι για να αναμειχθούν τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα. Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, ξεσκεπάζουμε το τηγάνι, προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και αφήνουμε να κρυώσουν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.