COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμα τηγανιτά νιόκι με λουκάνικο


JTeam

25 Ιουνίου 2022

Πεντανόστιμα τηγανιτά νιόκι με λουκάνικο
https://www.rachaelhartleynutrition.com
Τηγανητά νιόκι με λουκάνικο, ρόκα και ψημένες κόκκινες πιπεριές. Ναι, είναι τόσο καλό όσο ακούγεται.

Τα νιόκι είναι το αγαπημένο μας είδος ζυμαρικών. Και συνήθως τα φτιάχνουμε με βούτυρο ή ελαιόλαδο και παρμεζάνα με μαύρο πιπέρι, αλλά πρόσφατα μάθαμε τα τηγανητά νιόκι και πραγματικά είναι υπέροχα.

Εάν δεν έχετε ξαναδοκιμάσει τηγανητά νιόκι πρέπει να το κάνετε ξεκινώντας με αυτή τη συνταγή. Με ένα τραγανό χρυσό εξωτερικό και αφράτο, τρυφερό εσωτερικό, είναι βασικά ο γευστικός παράδεισος. Για να φτιάξετε τηγανητά νιόκι, απλά μαγειρεύουμε τα κανονικά νιόκι μέχρι να μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε, τα αφήνουμε να στεγνώσουν και στη συνέχεια τα τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν τραγανά, αναποδογυρίζοντας μόνο μία ή δύο φορές για να γίνουν όμορφα και να ροδίσουν. Ας δούμε όμως τη συνταγή.

Υλικά

1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

1 πακέτο νιόκι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένες

230 γρ. λουκάνικο κοτόπουλου, κομμένο σε φέτες

300 γρ. έτοιμες ψημένες κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες

150 γρ. ρόκα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρεμμύδι με το ξύδι από κόκκινο κρασί και μια πρέζα αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και ύστερα ρίχνουμε τα νιόκι. Τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το λουκάνικο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρούμε το λουκάνικο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέστε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε τα νιόκι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν ελαφρώς τραγανά.

Ρίχνουμε τα τηγανητά νιόκι και το λουκάνικο μαζί σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Προσθέτουμε τις ψητές κόκκινες πιπεριές, τη ρόκα και το κρεμμύδι με το ξύδι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.